Koska pääsiäinen on ovella, laitan tähän pari pääsiäisruokaohjetta.
Kanarullat:
Kanan ohueksi leikattuja siivuja vaikka rintaleikkeestä (2 kpl /hlö)
410 g Catupiry (ternimaidosta tehty juusto) (Requeijão cremoso)
2-3 kpl Chuchu (vihannespäärynä) (xuxu)
Mangericão ( basilika) (mansericaau)
Mausta kanasiivut suolalla ja sitruunapippurilla. Laita siivujen päälle 2/3 osaa catupirypurkista, jonka joukkoon olet silpunnut basilikaa ja rullaa siivut tiukiksi rulliksi. Tarvittaessa voit vielä nuijia viipaleet ennen täyttöä. Laita rullat tiukasti vierekkäin uunivuokaan, jonka pohjalle loraus öljyä.
Uunivuoan toiselle puolelle kuutioi kuorittu chuchu, josta olet poistanut siemenkodan. Mausta kuutiot suolalla ja tillillä + reilu loraus öljyä. Lisää loput 1/3 osa catupirysta ”klöntteinä” kuutioiden päälle.
Paista uunissa 200-250 asteessa.
Chuchu sisältää paljon kaliumia. Sitä käytetään jatkeena esim. kanapadassa ja se on munakokkelin kanssa hyvä lisäke. Se kannattaa kuoria juoksevan veden alla limoittumisen takia.
Chuchun tunnistat sen päärynän muodosta ja vaaleanvihreästä väristä.
Lisuke:
2-4 kpl Abobrinha (kesäkurpitsa)
Quabo (okra) (kiaabo)
1-2 Beringela (munakoiso) (berintsela)
Maun mukaan eri värisiä paprikoita ja sipulia
Valitse mahd. pieniä kesäkurpitsoita ja jätä kuori. Viipaloi ja keitä viipaleet nopeasti, muuten tulee ”löllöä”.
Okran keitinveteen kannattaa lisätä sitruunamehua tai etikkaa. Okra auttaa kovaan vatsaan ja se sulaa helposti. Valitse pieniä okria ja napsauta niistä "pää" pois. Keitä ne kokonaisina.
Katso, ettei munakoisoissa ole matoja. Niitä ei kuorita vaan ne ”itketetään”. N. ½ cm:n viipaleet levitetään alustalle ja niihin ripotellaan reilusti suolaa. Annetaan olla n. 2 h ja rutistetaan kuivaksi. Munakoiso sisältää paljon rautaa ja vitamiinejä.
Paprikat ja sipulit pilkotaan pieniksi.
Lopulta kaikki ainekset samalle pannulle ja haudutetaan kypsiksi.
Quabo näyttää tällaiselta..
Valmis ruoka on tässä ja oli todella hyvää :)
Tämä toinen on mainio lisä keittojen kanssa ja oikein "pääsiäismäinen".
Torta pascualina eli pääsiäistorttu:
300 g vehnäjauhoja
200 g voita
5 kpl kananmunia
250 g Ricota raejuustoa
2 nippua pinaattia (espinafre)
1 sipuli
50 g rouhittua parmesaania
1 valkuainen, 300 g vehnäjauhoja, 200 g voita, vähän suolaa ja tilkka vettä nypitään taikinaksi. Jos makea taikina lisäksi 100 g sokeria. Elikkä tavallinen murotaikinapohja.
Taikina taputetaan voidellun kakkuvuoan pohjalle + reunoille. Osa taikinasta jätetään kanneksi.
Revi pinaatit paloiksi ja laita ne hetkeksi kuumaan kattilaan vesitilkan kanssa. Siivilöi pinaatit ja jäähdytä.
Sekoita juustot keskenään.
Laita kakkuvuoan pohjalle pinaatit, mahd. sipulit ja riko pinaatin keskelle 4 kpl kananmunia häränsilmiksi. Voit tehdä pinaattiin pienen kuopan kananmunia varten.
Levitä juusto päälle ja kaulitse kansi viimeiseksi sekä voitele se kananmunan keltuaisella + uuniin n. 200 asteeseen. Täällä ei nuo asteet ja ajat ole niin justiinsa - kaikki on vähän niinkuin flexible. Otat piirakan uunista pois, kun näyttää hyvältä ;)
Ja eikun syömään...
Mahtavaa pääsiäistä kaikille ja rentouttavaa yhdessäoloa perheen kanssa - Feliz Páscoa todos!
Ihanan kaunis lautanen tuossa ensimmäisessä kuvassa :) Maittavan näköisiä herkkuja myös....
VastaaPoistaÄlä muuta sano ja arvaa valitsinko vielä "ehjimmän". Välillä on ikävä omia Arabialaisia, mutta pääasia, että ruoka on hyvää ;)
VastaaPoista